Een kunstwerk aan de muur verdient een bijpassende lijst. Een lijst die laat zien dat de foto of het schilderij persoonlijk waarde heeft. Een goede lijst maakt een kunstwerk compleet. Hiervoor zijn de juiste verhoudingen, houtsoort en de juiste kleur van belang. Wellicht nog een subtiele versiering in de vorm van een facet of randje. Maar niet te druk: het gaat erom wat er binnen de lijst te zien is.

Wat wel gezien mag worden: het is een lijst gemaakt door een meubelmaker. Geen vergulde lijsten, wel een mooie natuurlijke afwerking. Geen diepe profielen, wel facetjes met de hand geschaafd. Niet altijd de standaard verstekhoek, maar ook houtverbindingen met handgemaakte houten pennen.

Een lijst van Le Poole: met aandacht gemaakt van eiken, iepen, of ander inlands hout. Zie enkele voorbeelden hieronder, er volgen er snel meer!


Fotolijst type 'Vensterluik'
Dit type fotolijst kenmerkt zich door in verhouding brede zijkanten. Dit zorgt ervoor dat je blik naar binnen gericht wordt. En daar gaat het om! Een lijst moet de aandacht brengen bij wat er binnen de lijst te zien is. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen.
Een aanrader voor wijde landschappen en familieportretten.
De lijsten zoals afgebeeld zijn gemaakt van iepenhout, afgewerkt met natuurlijke beits, lijnolie en was.

Prijs v/a €220,-

Informeer gerust naar de mogelijkheden, en laat maar horen wat je ideeën zijn.


Fotolijst type 'Polaroid'
Dit type fotolijst kenmerkt zich door de brede bovenkant. De zijkanten kunnen erg smal zijn, net als bij een originele polaroid foto de witruimte om het fotootje. De brede onderkant richt de blik naar boven, naar wat binnenin te zien is.
De lijst zoals hieronder afgebeeld is gemaakt van iepenhout, en afgewerkt met donkerbruine natuurlijke beits en carnaubawas.

Erg geschikt voor vergezichten, of voor een kunstwerk dat extra aandacht verdient. En die aandacht trekken doet deze lijst gegarandeerd.

Prijs v/a €239,-

Informeer gerust naar de mogelijkheden, zoals de breedte van de lijst en de afwerkingsmogelijkheden.


Schilderijlijst in verstek
Deze lijst is een voorbeeld van maatwerk bij uitstek. De klant wilde graag voor dit schilderij een ruwhouten lijst laten maken. Er is daarom gekozen voor vurenhout met noesten. Na het maken en lijmen van de verstekhoeken is met een schaaf en haalmes het oppervlakte bewerkt.

Gekozen is om qua kleur dichtbij de twee kleinste dieren te blijven, en vooral het stiertje rechts vooraan. Dit betekent warme tinten bruin/grijs. Deze kleurcombinatie geeft bovendien een mooi contrast met het groene weiland.De ondergrond is gekleurd met natuurlijke waterbeits. Het geheel is afgewerkt met grijze hardwax olie. Samen met het bewerkte oppervlak zorgt dit voor een geleefd uiterlijk. De lijstbreedte om het schilderij van 90x60 cm is ongeveer 11 cm.

Informeer gerust naar de mogelijkheden voor maatwerk!