Hallo! Ik ben Willem Le Poole, en ik wil door middel van mijn werk het ambacht bewaren voor de toekomst.

Al op de basisschool wist ik het: later wil ik met mijn handen werken, zelf dingen maken. Maar veel concreter dan dat werd het niet, en zo volgde na de havo de schijnbaar voor de hand liggende stap: het hbo. Maar wat vanzelfsprekend lijkt, hoeft zeker niet uit het hart te komen, zo bleek. Want na twee jaar wist ik zeker: ik wil nog steeds zelf iets maken, met mijn handen!

Ik wilde niet weer de schoolbanken in. Dus volgde ik een cursus meubelmaken. Een goede basis, maar niet genoeg voor mij. Ik wilde met handgereedschap werken, en dat leer je alleen door ermee te gaan werken. En zo volgden vele uren oefenen, thuis aan de werkbank. Maar waar kon ik dit geleerde toepassen? Het ambacht leek wel verdwenen uit het wereldje van meubelmakers. En een plekje voor mij leek er niet bij. Toen is Atelier Le Poole geboren: een plaats waar ik zelfstandig kan werken met hout en gereedschap. Vanuit mijn atelier kan ik waardering voor handwerk bevorderen. En laten zien dat de tijd nemen voor goed werk verijkend is, voor jezelf, maar ook voor anderen. Maar ook dit geef ik graag mee: respect voor de natuur, en het goede gebruik ervan.

Zelfstandig zijn betekent niet dat alles alleen gedaan kan worden. Veel dank ben ik verschuldigd aan hen die hun kennis en vakmanschap met mij wilden delen, en nog delen. En voor mij valt er nog veel te ontdekken, te onderzoeken en te leren. Daar ga ik graag mee verder. En met het plezier en de voldoening die mijn werk met zich meebrengt hoop ik anderen te inspireren.

Willem Le Poole