Lijsten

Houten lijsten met een natuurlijke afwerking. Niet opzichtig verguld, of met diepe profielen. Ze trekken eenvoudig de aandacht naar wat er in de lijst te zien is.

Ik maak mijn lijsten zelf. Dus geen standaard profielen en altijd maatwerk.

Lijst, type 'Polaroid'

Erg geschikt voor vergezichten, of voor een kunstwerk dat extra aandacht verdient. En die aandacht trekken doet deze lijst gegarandeerd.

Prijs v/a €135 afhankelijk van grootte en afwerkingFotolijst type 'Vensterluik'


Brede zijkanten richten de blik naar binnen. Net vensterluiken.

Prijs v/a €135 afhankelijk van grootte en afwerking

Schilderijlijst in verstekDeze lijst is een voorbeeld van maatwerk bij uitstek. De klant wilde graag voor dit schilderij een ruwhouten lijst laten maken. Er is daarom gekozen voor vurenhout met noesten. Na het maken en lijmen van de verstekhoeken is met een schaaf en haalmes het oppervlakte bewerkt.

Gekozen is om qua kleur dichtbij de twee kleinste dieren te blijven, en vooral het stiertje rechts vooraan. Dit betekent warme tinten bruin/grijs. Deze kleurcombinatie geeft bovendien een mooi contrast met het groene weiland.De ondergrond is gekleurd met natuurlijke waterbeits. Het geheel is afgewerkt met grijze hardwax olie. Samen met het bewerkte oppervlak zorgt dit voor een geleefd uiterlijk. De lijstbreedte om het schilderij van 90x60 cm is 11 cm.

Schilderijserie

Voor een kunstenaar heb ik een aantal lijsten gemaakt. Zijn serie schilderijen heeft als thema 'tuinen'. Lijsten gemaakt in iepen, eiken en grenen.
Foto's van expositie in kasteel Hernen, afgelopen zomer.