Een eigen model stoel, dit wilde ik al sinds ik besloot met hout te gaan werken. Maar een stoel ontwerpen en maken die goed zit, bleek een enorme uitdaging! Een uitdaging? Het lukte me gewoon niet! En daarom kon ik er maar beter mee stoppen, was mijn conclusie, vele uren aan de werkbank en verschillende proefmodellen later. Maar toen, met de juiste hulp van een goede stoelenmaker, was daar toch een eigen stoel! Dit model stoel ziet er heel anders uit dan ik eerst voor ogen had, maar toch is het wat ik wilde maken: een houten stoel die goed zit.  

De stoelen die je hieronder ziet zijn gemaakt van iepenhout. Maar ik kan ze ook van eikenhout maken. De zitting is gemaakt van papercord, net als veel Deense designstoelen hebben. Dit materiaal geeft een strakkere uitstraling, en is sterker dan de tradionele biezen.

De stoelen zijn afgewerkt met natuurlijke middelen. Met lijnolie bijvoorbeeld, voor een diepe, warme kleur. Of gewoon was, ook een natuurlijk product, en makkelijk om zelf de stoelen te onderhouden. De lijnolie komt overigens uit Nederland, en wordt uit vlas geslagen door een historische oliemolen.

Het onderstel kun je kiezen: een meer traditionele uitstraling met sporten aan zowel de voor- als achterzijde, of een iets hoger geplaatst frame.

De rugleuning is smal. Het ondersteunt de rug, en laat de schouderbladen vrij. Dit nodigt uit om de schouders recht te houden, en dat is heerlijk ontspannen! De met behulp van stoom gebogen latten van de rug geven de onderrug steun. Zo blijft de natuurlijke vorm van de rug in stand, en dit draagt ook bij aan een gezonde zithouding.

Handwerk is maatwerk. Is het nodig dat de hoogte van de rugleuning aangepast moet worden, zodat de stoel ook voor jou goed zit, dan doe ik dat. Net als de hoogte van de zitting, die maak ik ook naar wens. Want natuurlijk goed zitten doe je op een stoel van Le Poole, en natuurlijk wil ik dat iedereen goed zit.

Niet alleen rust en steun voor je rug , maar ook voor je armen. Helemaal natuurlijk ontspannen: daar heb ik deze stoel met armleuningen voor gemaakt.